Klinički bolnički centar Rijeka

Klinički bolnički centar Rijeka

Mrežna stranica

www.kbc-rijeka.hr

Kontakt info

Lokalitet Rijeka

Krešimirova 42

Tel: +385 51 658 111

Lokalitet Sušak

T. Strižića 3

Tel: +385 51 407 111

Lokalitet Kantrida

Istarska 43

Tel: +385 51 659 111

Radno vrijeme

Centar za hitnu medicinu 0:00 - 24:00

Redovno radno vrijeme 8:00 -16:00


Osoba za kontakt

Prof. dr. sc. Goran Palčevski

Klinika za pedijatriju, KBC Rijeka


O nama

Klinički bolnički centar Rijeka utemeljen je 1. ožujka 1982., spajanjem pet bolnica: Opće bolnice "Braće dr. Sobol", Opće bolnice "Dr. Zdravko Kučić", Dječje Bolnice Kantrida, Ortopedske bolnice Kraljevica i Kliničke bolnice za plućne bolesti Ičići. Danas je jedan od tri klinička bolnička centra u Hrvatskoj i centralna je bolnička ustanova ovog dijela Republike Hrvatske.

Istovremeno, Klinički bolnički centar Rijeka je nastavna i znanstveno-istraživačka baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a sastoji se od 16 klinika, 5 kliničkog zavoda i 4 centra, koji djeluju na tri lokaliteta, s ukupno 3029 djelatnika. Vizija nam je objediniti Klinički bolnički centar Rijeka na jednom lokalitetu, što će značajno poboljšati kako uvjete za stručni i znanstveni rad, tako i uvjete boravka u bolnici našim pacijentima. U okviru edukativne javnozdravstvene kampanje Ministarstva zdravlja pod nazivom "Za zdravlje. Danas." čiji je nositelj Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u prosincu ove godine započele su edukativno-informativne aktivnosti promocije Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka dojke, vrata maternice i debelog crijeva s ciljem povećanja odaziva na preventivne preglede za rano otkrivanje raka i promicanja zdravlja u Hrvatskoj.

Djelatnosti

U sklopu Kliničkog bolničkog centra djeluju Klinika za anesteziologiju i intenzivno liječenje, Klinika za dermatovenerologiju, Klinika za pedijatriju, Klinika za ginekologiju i porodništvo, Klinika za infektivne bolesti, Klinika za internu medicinu, Klinika za kirurgiju, Klinika za maksilofacijalnu kirurgiju, Klinika za neurokirurgiju, Klinika za neurologiju, Klinika za oftalmologiju, Klinika za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata, Klinika za psihijatriju, Klinika za dentalnu medicinu, Klinika za urologiju, Klinički zavod za kliničku mikrobiologiju, Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku, Klinički zavod za nuklearnu medicinu, Klinički zavod za radiologiju, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu, Zavod za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu, Centar za hitnu medicinu, Centar za klinički, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju, Centar operacijske sale i sterilizacije za lokalitet Sušak, bolnička ljekarna, Klinika za radioterapiju i onkologiju, Jedinica za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite, Centar za medicinsku fiziku i zaštitu od zračenja, Zavod za palijativnu medicinu, Zavod za kliničku citologiju.Kadrove sačinjavaju: 3461 zaposlenik, 444 liječnika, u 27 različitih specijalnosti, 83 liječnika s Medicinskog fakulteta u Rijeci, 1316 sestara, od toga 26% VŠS ili VSS, 384 zaposlenika u drugim zdravstvenim usmjerenjima (farmaceuti, medicinski inženjeri, fizioterapeuti, psiholozi, logopedi, defektolozi, biolozi, fizičari, farmaceutski tehničari, laboranti), 108 specijalizanata. Prostorni kapaciteti su nam:  206 000 m2 ukupne površine, 84 000 m2 korisne površine bolničkih zgrada, 1191 krevet, 60 kreveta u jedinicama intenzivnog liječenja, 28 ležajeva u hitnoj medicinskoj službi, 24 kirurške sale, 197 ambulanti. Što se tiče godišnjeg opsega rada, imamo: 3 170 000 ambulantnih usluga,  681 000 ambulantnih pregleda, 48 200 pregleda u hitnoj medicinskoj službi, 45 289 hospitalizacija, 400 000 bolesničkih dana, 20 000 velikih kirurških zahvata

15 transplantacija, 20 eksplantacija, od toga 9 multiorganskih, 3307 porođaja, 2 300 zahvata interventne kardiologije, 1300 zahvata interventne, gastroenterologije, 141 vrsta dijagnostičkih pretraga, 210 vrsta laboratorijskih pretraga. Znanstveno-istraživački rad čine: 29 istraživačkih projekata, 71 kliničko ispitivanje, 10 referentnih centara, 10 znanstvenih novaka. Ustanove s kojima surađujemo: Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Medicinska škola u Rijeci, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Nastavni zavod za javno zdravstvo, Dom zdravlja PGŽ-a, Ustanova za hitnu medicinsku pomoć, Ortopedska bolnica Lovran, Psihijatrijska bolnica Rab, Psihijatrijska bolnica Lopača.


Gradilište nove bolnice na Sušaku

Dodatne informacije

Pri KBC-u djeluje nekoliko referentnih centara Ministarstva zdravlja:

1. RC MZ za transplantaciju bubrega

2. RC MZ za posttraumatski stresni poremećaj

3. RC MZ za maligne bolesti tijela maternice, jajovoda i jajnika

4. RC MZ za pedijatrijsku pulmologiju

5. RC MZ za kirurgiju glave i vrata dječje dobi

6. RC MZ za psorijazu

7. RC MZ za upalne bolesti gušterače.

PARTNERS

 • Ministry of health
 • Ministry of tourism
 • Ministry of Science, Education and Sports
 • Croatia - Full of Life
 • Primorje-Gorski kotar County
 • City of Rijeka
 • University of Rijeka
 • Temos international
 • Lublin
 • Lublin
 • Lublin
 • Jadrolinija
 • Uni-Rent
 • Zračna luka Rijeka
 • LOGOTEAM d.o.o.