Turistička zajednica Kvarnera

Turistička zajednica Kvarnera

Mrežna stranica

www.kvarner.hr

Kontakt info

Turistička zajednica Kvarnera

Nikole Tesle 2, Opatija

Tel: +385 51 272 988

E mail: kvarner@kvarner.hr  

„Kvarner Info punkt - Vrata Jadrana“

Tel: +385 51 623 333
        +385 51 628 888

E mail: info@kvarner.hr

Radno vrijeme

Turistička zajednica Kvarnera

Ponedjeljak - petak 8:00-16:00

Osoba za kontakt

Dr. sc. Irena Peršić Živadinov
Direktorica

Tel: +385 51 272 988

E mail: kvarner@kvarner.hr 

O nama

Kvarner, drugi naziv za Primorsko-goransku županiju, jedna je od turistički najrazvijenijih i najprivlačnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, a obuhvaća tri različite prostorne cjeline: primorska područja Opatijske rivijere, grada Rijeke i Riječkog prstena, te Crikveničko – vinodolske rivijere, zatim kvarnerske otoke Krk, Rab, Cres i Lošinj, te brdski Gorski kotar. Zahvaljujući ponajprije jedinstvenom spoju primorja, otoka i gorja, slogan Kvarnera je „Raznolikost je lijepa“.

Uz kombinaciju izvrsnog zemljopisnog položaja i blage mediteranske klime, ovo je privilegiran prostor na kojem su se stoljećima ispreplitali najrazličitiji utjecaji, a danas je Kvarner moderna, atraktivna turistička destinacija, regija mirisa i okusa, destinacija zdravlja, dobre hrane, vina i vrhunske gastronomije, bogate prirodne i kulturne baštine, destinacija za odmor svih generacija.


Djelatnosti

Turizam

Promicanje turističkih proizvoda regije Kvarner i unapređenje općih uvjeta boravka turista, odnosno turizma regije Kvarner i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske i druge turističke usluge ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na način da upravljaju destinacijom na razini županije.

Posebna pažnja TZ Kvarnera usmjerena je na turistički proizvod s najvećom komparativnom prednošću, a to je zdravstveni turizam.  

Kvarner Health&Wellbeing

Kvarner je regija s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj, regija iznimne raznolikosti i jedinstvenog spoja primorja, otoka i gorja, čija promocija stoga i teče pod sloganom „Raznolikost je lijepa“. Također, upravo je Kvarner mjesto gdje je na Opatijskoj rivijeri prije 170 godina započeo organizirani razvoj turizma, i to kroz zdravstveni turizam. Još u 19. stoljeću je kombinacija blage klime, mora, raskošne vegetacije i brdovitog zaleđa, privukla pažnju odmora i zdravlja željnih Europljana.

U tom smislu pokrenut je projekt pod nazivom „Kvarner Health and Wellbeing“ kroz koji se  regija Kvarner profilira na međunarodnom turističkom tržištu kao regija zdravlja s dugom tradicijom te se promovira ukupna ponuda različitih medicinskih ustanova, odnosno zdravstvenog turizma na Kvarneru. U sklopu projekta TZ Kvarnera okupila je predstavnike medicinskih institucija i klinika s utjecajem na turizam.

Dodatne informacije

Djelovanje Turističke zajednice Kvarnera obilježavaju sljedeće aktivnosti:

-    Aktivnosti upravljanja destinacijom Kvarner

-    Nastupi na turističkim sajmovima, te posebnim i roadshow prezentacijama u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i drugim domaćim i stranim partnerima

-    PR aktivnosti na najvažnijim emitivnim turističkim tržištima

-    Oglašavanje i udruženo oglašavanje

-    Organizacija i suorganizacija studijskih putovanja novinara i agenata

-    Razvijanje marketing brendova:

Kvarner Family – projekt brendiranja apartmana i kuća za odmor privatnih iznajmljivača na Kvarneru

Podbrendovi: Kvarner Family Agency, Pet Friendly, Bike Friendly i Hike Friendly

Kvarner Gourmet & Kvarner Food – projekt brendiranje ugostiteljskih objekata s ponudom kvarnerske kuhinje

Kvarner Health & Wellbeing – projekt brendiranja zdravstvenog turizma na Kvarneru (osnivanje Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera)

Kvarner Outdoor – projekt brendiranja Kvarnera kao destinacije za aktivni odmor - pješački i biciklistički segment

PARTNERS

 • Ministry of health
 • Ministry of tourism
 • Ministry of Science, Education and Sports
 • Croatia - Full of Life
 • Primorje-Gorski kotar County
 • City of Rijeka
 • University of Rijeka
 • Temos international
 • Lublin
 • Lublin
 • Lublin
 • Jadrolinija
 • Uni-Rent
 • Zračna luka Rijeka
 • LOGOTEAM d.o.o.