22.10.2020

8. Crikvenica International Health Tourism konferencija

Crikvenica International Health Tourism konferencija održat će se osmi put zaredom, i to 12. i 13. studenog 2020. u potpuno novom izdanju.

Zbog okolnosti pandemije koronavirusa, ovogodišnja konferencija, organizirat će se u potpuno virtualnom obliku. Prvotna ideja bila je organizirati konferenciju u tzv. hibridnom izdanju, što bi značilo da bi dio predavača bio prisutan u Crikvenici uživo, dok bi dio bio prenošen online. No, sukladno pogoršanju epidemiološke situacije te nemogućnosti da veliki dio internacionalnih predavača i sudionika doputuje u Crikvenicu, a također i odluci Ministarstva zdravstva da djelatnici zdravstvenih ustanova osobno ne sudjeluju u stručnim skupovima do okončanja epidemije, organizatori CIHT konferencije – Turistička zajednica Grada Crikvenice i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, uz suorganizatore Thalassotherapiju Crikvenica i Polikliniku Terme Selce, donijeli su odluku o virtualnom obliku organizacije 8. CIHT konferencije. 

Dakle, 8. CIHT konferencija, koja je tradicionalno organizirana na crikveničkoj rivijeri, promijenit će svoj koncept te preći u potpuno online okruženje. No to nije jedini novitet. Ovogodišnja konferencija biti će potpuno besplatna za sve sudionike te će se moći pratiti putem nove CIHT mobilne aplikacije, službenog Facebook profila i YouTube kanala konferencije.

U cilju predstavljanja svjetskih trendova i europskih iskustava u zdravstvenom turizmu, njegovih marketinških mogućnosti te prezentiranja dostignuća Hrvatske i najboljih primjera iz prakse, ova dvodnevna konferencija ugostit će najpoznatije svjetske i domaće stručnjake iz područja zdravstva, turizma i marketinga. Predavači koji su potvrdili svoje sudjelovanje su Keith Pollard, Csilla Mezösi, Irving Stackpole, Laszlo Puczko, Elizabeth Ziemba, Jeana Havidich, Michaela Kehrer, Ilan Geva te Velimir Srića i Miroslav Varga. Na ovoj prestižnoj listi govornika nalazi se i dr.sc. Ivan Đikić, dr.med., koji će iz pozicije svoje struke i vlastitog iskustva, dati obol kompleksnoj temi utjecaja virusa na zdravstveni turizam. Navedeni stručnjaci od velikog su značaja, ne samo za Primorsko-goransku županiju, već i za cijelu Republiku Hrvatsku. Riječ je o stručnjacima koji sudjeluju kao predavači na brojnim eminentnim svjetskim zdravstveno-turističkim konferencijama te surađuju s najvećim tvrtkama iz navedenog područja djelovanja.

Uz predavanja vrhunskih stručnjaka, konferencija nudi mogućnost stvaranja poslovnih kontakata i partnerstava, razmjenu iskustva te dogovaranje konkretnih suradnji. Prioritet u organizaciji CIHT konferencije je, prije svega, kvaliteta sadržaja putem koje sudionici mogu doći do novih saznanja koje će kasnije primjenjivati u svakodnevnom poslu. I ovogodišnja, osma po redu CIHT konferencija nastavlja doprinositi primjeni aktualnih teorijskih znanja, spoznaja i trendova u praksi, naglašavati strateški značaj i važnost razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj uz efikasno povezivanje i plasman ponude na inozemno i domaće tržište, a ove godine je posebno potrebna s obzirom na to da se nalazimo u razdoblju pandemije COVID-19. Upravo iz toga razloga, ove će se godine organizirati i panel rasprava na temu utjecaja pandemije koronavirusa na turizam, zdravstvo i zdravstveni turizam. Na navedenom panelu, sudjelovat će dr.sc. Ivan Đikić, dr.med., kao i predstavnici Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma i sporta.

Sve o 8. CIHT konferenciji možete pratiti na službenoj mrežnoj stranici konferencije ciht.com.hr, kao i na Facebook profilu CIHT Conference Crikvenica Croatia te YouTube kanalu konferencije.

PARTNERS

 • Ministry of health
 • Ministry of tourism
 • Ministry of Science, Education and Sports
 • Croatia - Full of Life
 • Primorje-Gorski kotar County
 • City of Rijeka
 • University of Rijeka
 • Temos international
 • Lublin
 • Lublin
 • Lublin
 • Jadrolinija
 • Uni-Rent
 • Zračna luka Rijeka
 • LOGOTEAM d.o.o.