29.10.2021

9. CRIKVENICA INTERNATIONAL HEALTH TOURISM KONFERENCIJA

Hibridna B2B konferencija na kojoj će domaći i svjetski stručnjaci predstaviti nove trendove u zdravstvenom turizmu

Najutjecajnija konferencija zdravstvenog turizma u regiji, CIHT konferencija, održat će se 4. i 5. studenoga 2021. godine po prvi puta u hibridnom izdanju, a već tradicionalno na engleskom jeziku. U cilju razmatranja najnovijih trendova u zdravstvenom turizmu i razmjeni znanja i iskustva, CIHT konferencija će okupiti svjetski priznate stručnjake s područja zdravstva, turizma, marketinga i obrazovanja.

CIHT kroz godine ugošćuje vrsne stručnjake iz cijeloga svijeta koji svojim znanjem i iskustvom doprinose daljnjem napretku i promicanju zdravlja i zdravstvenog turizma u regiji. I ovogodišnja, deveta po redu CIHT konferencija, nastavlja doprinositi primjeni aktualnih teorijskih znanja, spoznaja i trendova u praksi, naglašavati strateški značaj i važnost razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj uz efikasno povezivanje inozemnog i domaćeg tržišta. Uz vrhunske predavače prioritet konferencije je što bolja kvaliteta sadržaja koji obiluje zanimljivim, edukativnim, inovativnim i aktualnim temama i radionicama. Ovogodišnjim programom konferencije obradit će se teme povezivanja američkog i hrvatskog tržišta zdravstvenog turizma te dovođenja internacionalnih pacijenata u Hrvatsku, a naglasak će biti stavljen i na benefite raznolikosti turističke ponude, kao i najnovije trendove u zdravstvenom turizmu. Sedamnaest predavača iz devet različitih zemalja dat će svoj obol navedenim temama, a samo neki od njih su: Mario Škugor endokrinolog iz najpoznatije američke  Klinike Cleveland, Steven Pavletic, onkolog i predsjednik Udruženja hrvatsko-američkih profesionalaca, Jan de Jong, su-osnivač Webpower Adria te Udruge digitalnih nomada Hrvatske, Vladimir Miholjević, direktor utrke CRO Race, Maria Princivalle, direktorica online platforme BookingsMed za rezervaciju liječenja te Jean-Guy de Gabriac, osnivač World Wellness Weekenda, međunarodno dvodnevnog događanja koje promovira zdrav život. 

Sudionicima koji su u mogućnosti prisustvovati konferenciji na licu mjesta u Selcu, omogućen je i dodatan izrazito zanimljiv sadržaj. Organizirana je poslovna radionica pod nazivom „Razvoj destinacije u zdravstvenom turizmu“ koju će voditi gosp. Christian Fadi El-Khouri, suvlasnik najstarije njemačke facilitatorske agencije. Radionica će se održati prvoga dana konferencije, dok će u petak sudionici moći održati B2B sastanke sa sedam talijanskih agencija.

Deveto izdanje CIHT konferencije po prvi puta će se održati u hibridnom obliku što znači da će se program konferencije održavati na licu mjesta u hotelu Katarina u Selcu te istodobno emitirati putem virtualne platforme. Na ovaj će način svi zainteresirani imati priliku izabrati žele li se osobno doći u Selce ili bi radije sudjelovali virtualno. Program u hotelu Katarina biti će organiziran prema svim važećim epidemiološkim mjerama i preporukama.

Više o programu 9. CIHT konferencije možete pronaći na poveznici: https://ciht.com.hr/schedule-2021/, a više informacija o tome kako se prijaviti i  pratiti program na: https://ciht.com.hr/registration/.

CIHT konferencija rezultat je suradnje Turističke zajednice Grada Crikvenice i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera kao organizatora, te Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Primorsko-goranske županije Thalassotherapje Crikvenica i Poliklinike Terme Selce kao suorganizatora.

Važnost konferencije CIHT ponovno su prepoznali mnogi. Ove godine generalni pokrovitelj 9. CIHT konferencije je Jadran-galenski laboratorij d.d., hrvatska farmaceutska tvrtka s globalnim uspjehom i priznanjem. Također, već dugi niz godina, Ministarstvo turizma i sporta podupire CIHT konferenciju, a njegova je podrška ostvarila veliki doprinos u organizaciji ovogodišnje hibridne konferencije. Tradicionalno, konferenciju podržavaju i: Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska gospodarska komora, Jadran d.d. Crikvenica i Grad Crikvenica.

PARTNERS

 • Ministry of health
 • Ministry of tourism
 • Ministry of Science, Education and Sports
 • Croatia - Full of Life
 • Primorje-Gorski kotar County
 • City of Rijeka
 • University of Rijeka
 • Temos international
 • Lublin
 • Lublin
 • Lublin
 • Jadrolinija
 • Uni-Rent
 • Zračna luka Rijeka
 • LOGOTEAM d.o.o.