06.05.2017

Lošinjska Grupa Jadranka svečano proslavila veliki jubilej – 70 godina uspješnoga rada

Peta najveća turističko-trgovačka tvrtka u Hrvatskoj te najveći poslodavac cresko-lošinjskoga područja Grupa Jadranka, prigodnim programom u hotelu Bellevue obilježila je uspješnih 70 godina rada u sektorima turizma i trgovine na otocima Lošinju i Cresu.  

Svečana proslava kojom je ujedno započelo i niz slavlja kojima otok Lošinj u ovoj godini obilježava 130 godina osnivanja Turističkoga ureda u Malom Lošinju i 125 godina od proglašenja Malog i Velog Lošinja klimatskim lječilište, održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, a uveličali su je brojni uzvanici predvođeni ministrom turizma Garijem Cappellijem.

Predsjednik Uprave Grupe Jadranke Sanjin Šolić tim je povodom izrazio ponos dosadašnjim Jadrankinim postignućima, kao i ulogu zaposlenika u dugogodišnjem djelovanju Jadranke. „Danas otok Lošinj s visokom razinom usluge i kvalitetom ponude može konkurirati najboljim destinacijama na Mediteranu. Svjesni smo činjenice da je Lošinj sam po sebi biser Jadrana ,kojega krase izvanredna obilježja i da kao takav mora ostati očuvan. Stoga se u svakom našem poslovnom koraku već 70 godina zalažemo za održiv i konkurentan razvoj turizma za čuvanje prirodnih vrijednosti, kulturnog identiteta i posebnosti ponude. U svemu tome iznimno je bitna sinergija uprave, menadžmenta i zaposlenika, kao i  kompanije s lokalnom zajednicom te nesebična podrška svih državnih institucija bez čega sve ovo ne bi ni bilo moguće.“, istaknuo je Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Grupe Jadranka.

Također, izrazio je nadu da slImage titlejedeću okruglu 80. obljetnicu Grupe Jadranka proslave uz završen investicijski ciklus. „To znači potpuno uređenu uvalu Čikat, nove hotele, rekonstruiranu Zračnu luku Mali Lošinj i najbolji Eco golf resort u Hrvatskoj. Tek tada vidimo Lošinj koji koristi sve svoje prednosti, prvenstveno zdravstveni turizam, koji sigurno može privlačiti goste svih 12 mjeseci.“, napominje čelni čovjek Grupe Jadranka. O ovom događaju od neprocjenjive važnosti za otoke Lošinj i Cres, cijelo kvarnersko područje, a u konačnici i za hrvatski turizam, govorio je i ministar turizma Gari Cappelli. Pritom je izrazio posebnu zahvalnost vodstvu i zaposlenicima Jadranke na svemu što rade za turizam Lošinja, ali i cijele Hrvatske.

„Ponosan sam što u Hrvatskoj postoje ovakve tvrtke s uspješnom vizijom, identitetom i misijom razvoja. Grupa Jadranka je pravi primjer kako postupno ići prema naprijed, pridonositi razvoju lošinjske zajednice, ali i turizma u zemlji. Ovaj rezultat sinergije i izvrsnosti na Lošinju primjer je da se hrvatski turizam razvija u pravome smjeru, a sve to uz neizostavnu potporu svih stanovnika koji su na vrijeme prepoznali nužnost unaprjeđenja svoje ponude u svrhu razvoja destinacije i cjelokupnog kraja.“, napomenuo je ministar turizma i donedavni gradonačelnik Grada Malog Lošinja Gari Cappelli, dodatno naglasivši kako Jadranka  kontinuiranim ulaganjem u razvoj otoka Lošinja predstavlja vodeću turističku destinaciju Hrvatske i služi kao dobra primjer uspjeha.


„Koncept održivog razvoja karakterističan za otok Lošinj prepoznat je u HrvaImage titletskoj, ali i svijetu. Nastojimo iz godine u godinu pratiti razvoj destinacije, prije svega, ulaganjem u unaprjeđenje standarda života svih naših sugrađana – poljoprivrednika, gospodarstvenika, privatnih iznajmljivača, hotelijera i drugih, i time stvoriti preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta, a samim time i za ostanak mladih obitelji na otoku. U svemu tome bitno je ne dovesti u pitanje kvalitetu destinacije, njenog života i ponude, a pod cijenu naglog razvoja turizma. Imamo obvezu usmjeravati mlade za neometan rast i razvoja u lokalnoj zajednici, nagraditi ih za njihov rad i doprinos.“, rekla je Ana Kučić, obnašateljica dužnosti gradonačelnice Grada Malog Lošinja.

Uz svečanost održanu u hotelu Bellevue u lošinjskoj uvali Čikat, u sklopu obljetnice u lošinjskom Muzeju Apoksiomena predstavljena je knjiga 130 godina turizma na Lošinju i 70 godina Jadranke, dok će 6. svibnja u hotelu Bellevue biti dodijeljene jubilarne nagrade djelatnicima Grupe Jadranka. Također, večeras, 5. svibnja od 21 sat na lošinjskoj rivi će biti održan veliki koncert Gibonnija, koji Grupa Jadranka, Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Maloga Lošinja, uz podršku Ministarstva turizma, poklanjaju građanima i gostima.

POVIJEST GRUPE JADRANKA

Počeci Grupe Jadranka sežu još iz 1947. godine kada je Jadranka pružala uglavnom ugostiteljske usluge te usluge noćenja. Zajedno sa svojom tadašnjom ponudom koja je proširena i na kampove, Jadranka se ubrzo prometnula u ključnog sudionika poslovne zajednice na Lošinju. Nakon nezavidnih uvjeta i ratnih godina u Hrvatskoj, 1992. Jadranka  postaje dioničko društvo, da bi 2004. godine Hrvatski sabor prihvatio izvješće Državnog ureda za reviziju o pretvorbi i privatizaciji Jadranke.

U proteklim godinama rada, ali i izazova, Grupa Jadranka izgradila je respektabilni portfelj u kojem okuplja perjanice današnje lošinjske ugostiteljsko-turističke i trgovačke ponude, a koje se ističu po najvišoj razini kvalitete smještaja, personaliziranoj premium usluzi na razini 4* i 5* te vrhunskoj eno-gastro ponudi, čime se omogućuje jedinstven doživljaj odmora dostojan svakog gosta. U sklopu Grupe tako se nalaze tvrtke kćeri: Jadranka hoteli, Jadranka kampovi i Kamp Slatina na otoku Cresu te Jadranka trgovine i Jadranka Yachting, ali i lokalna radio postaja Radio Mali Lošinj – Radio Jadranka. Posebnu pozornost u Grupi posvećuju ulaganju u ljudske resurse te kontinuiranom obrazovanju zaposlenika, kao i stipendiranju učenika, a zahvaljujući čemu je Jadranka proglašena trećim najboljim poslodavcem u kategoriji velikih tvrtki prema istraživanju „Najbolji poslodavac 2015.“.

Osim toga, u razdoblju do 2007. do 2015. godine Grupa Jadranka je sveukupno uložila više od 170 milijuna eura u procese investiranja. U sljedeće tri do četiri godine neki od strateških ciljeva Grupe su daljnje unaprjeđenje usluge i ponude te stvaranje dodatnog, izvanhotelskog sadržaja, koje će posljedično utjecati na pozicioniranje Lošinja na svjetskoj karti top destinacija.

PARTNERS

 • Ministry of health
 • Ministry of tourism
 • Ministry of Science, Education and Sports
 • Croatia - Full of Life
 • Primorje-Gorski kotar County
 • City of Rijeka
 • University of Rijeka
 • Temos international
 • Lublin
 • Lublin
 • Lublin
 • Jadrolinija
 • Uni-Rent
 • Zračna luka Rijeka
 • LOGOTEAM d.o.o.