17.03.2017

Najavljen IMTJ Medical Travel Summit 2017. u Opatiji

Jučer je s početkom u 12 sati u Kongresnom parku opatijskog Grand hotela 4 opatijska cvijeta održana tiskovna konferencija na kojoj je najavljen IMTJ Medical Travel Summit 2017. koji će se od 24. do 27. travnja održavati u Opatiji.

Govornici na konferenciji bili su doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med.- predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, Keith Pollard- CEO International Medical Travel Journal-a (Velika Britanija) te Alfred Franković- menadžer Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

“Cilj je putem IMTJ Medical Travel Summita brendirati Kvarner, ali i Republiku Hrvatsku kao destinaciju zdravlja. Značajno je da se Summit organizira u 2017. godini u kojoj su planirana značajna sredstva za razvoj i promociju zdravstvenog turizma. Istaknuo bih veliku podršku Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice te regionalne i lokalne uprave i samouprave, uključujući i lokalne turističke zajednice. Osim teorijskog dijela, biti će organizirani i B2B sastanci te obilazak zdravstvenih ustanova na Kvarneru s ciljem što bolje promocije usluga u zdravstvenom turizmu. Posebice bih istaknuo Buy Croatia radionicu koju ćemo organizirati u suradnji s HTZ-om” Istaknuo je dr. Mozetič.

Na pitanje novinara zašto je OImage titlepatija izabrana kao destinacija održavanja Summita, organizator Keith Pollard odgovorio je “Kako ne odabrati ovako lijepo mjesto kao što je Opatija? IMTJ Summit stekao je svjetsku reputaciju zbog kvalitete sadržaja i predavača te prilike za ostvarivanje poslovne suradnje. Iako je Hrvatska tek nedavno izašla na svjetsko tržište kao destinacija zdravlja, njezin najveći izvozni proizvod upravo je turizam. Zdravstveni turizam skriveni je potencijal kojeg Hrvatska još nije u potpunosti iskoristila. Pravi primjer je Španjolska čije zdravstvene ustanove velike prihode ostvaruju upravo od turista pristiglih iz Velike Britanije, Njemačke i Skandinavije. Neki od ključnih razloga zdravstvenih putovanja Britanaca nisu zahtjevne operacije, već estetska kirurgija, dentalna medicina te potpomognuta oplodnja, a odlučuju se za destinacije poput Španjolske, Belgije, Češke, Poljske i Turske. Britanci vole putovati u Hrvatsku kao turisti, ali još uvijek nisu prepoznali kvalitetu zdravstvene usluge., stoga je ovo savršena destinacija za održavanje Summita kojim će se podići svijest o onome što Opatija, Kvarner i Hrvatska imaju za ponuditi u zdravstvenom turizmu.

Dr. Mozetič je dodao kako je ovo iznimna prilika koju svi dionici zdravstvenog turizma moraju iskoristiti, a posebice računa na podršku medija kako bi se informacije i saznanja sa Summita prezentirale što široj publici. Također je naglasio kako je svrha djelovanja Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera ponuditi cjelovitu zdravstvenu, ali i kulturnu, eno i gastro uslugu pacijentima iz inozemstva, kao i njihovim pratnjama. Iako je zdravstveni turizam na Kvarneru do sada bio prepoznat samo po dentalnoj usluzi, sve veći broj turista dolazi i zbog ostalih zdravstvenih usluga. “U HrvatskojImage title su nakon našeg Klastera osnovani i Klasteri zdravstvenog turizma u Dalmaciji, Zagrebu i Slavoniji što nas posebno veseli jer je cilj od početka bio stvaranje stvaranje mozaika klastera na nacionalnoj razini i zbog toga rado svoja saznanja i iskustvo dijelimo s ostalima”, zaključio je dr. Mozetič.

Nakon završetka tiskovne konferencije uslijedila je prezentacija spomenutog Summita svim zainteresiranim zdravstvenim ustanovama i turističkim tvrtkama s područja Primorsko-goranske županije, ali i cijele Hrvatske.

PARTNERS

 • Ministry of health
 • Ministry of tourism
 • Ministry of Science, Education and Sports
 • Croatia - Full of Life
 • Primorje-Gorski kotar County
 • City of Rijeka
 • University of Rijeka
 • Temos international
 • Lublin
 • Lublin
 • Lublin
 • Jadrolinija
 • Uni-Rent
 • Zračna luka Rijeka
 • LOGOTEAM d.o.o.