Turistička zajednica Gorskog kotara

GK-logo
Lujzinska cesta 47/1, 51300 Delnice
PON-PET: 8:00-16:00 h
Osoba za kontakt:
Petar Hrg, direktor
Broj zaposlenika: 2

O nama

Gorski kotar zelena je oaza Europe i Hrvatske u kojoj se na svakom koraku primjećuje skladan suživot čovjeka i prirode. U okrilju bistrih jezera, sunčanih livada, brojnih izvora, potoka i rječica, te prekrasnih brda i planina, idealno je odredište za raznovrsne izlete i ugodan odmor.

Tražite li gotovo meditativni mir ili aktivan odmor, nezaboravnu pustolovinu ili ugodne zimske večeri uz kamin, na pravom ste mjestu. Želîte li upoznati bogatu kulturnu i autentičan prirodni krajolik Gorski kotar će vas svakako iznenaditi. Povezujući kontinentalnu i mediteransku Hrvatsku te graničeći sa susjednom Slovenijom, Gorski kotar protkan je bogatom, raznolikom tradicijom i kulturnim vrijednostima koje se očituju  kroz   sve  pore  destinacije,  od  gastronomije  do  veličanstvene  prirodne arhitekture.

U svako pak doba godine tu ćete osjetiti adrenalin aktivnog odmora i uživati u bogatom goranskom stolu na kojem su za vas pripremljeni gastronomski specijaliteti od plodova gorja i divljači. Prepustite se veličanstvenoj snazi majke prirode koja blagotvorno djeluje na ljudski organizam.

Potražite kutke netaknute prirode koji skrivaju jedinstvenu ljepotu i mir,  zelene krajolike u kojima će vas uspavati nježan šapat šume. Toplina živopisnih  mjesta Gorskog kotara i njihovih žitelja zagolicat će vam dušu, a gostoljubivost domaćina naći će put do vašeg srca.

Svaka mikro lokacija autentične je ponude, od bogate tradicijske ostavštine do moderne turističke. 

Ovdje će vas dočekati goranska tradicija, netaknuta priroda i gostoljubivi domaćini. Zaboravite stres i uživajte u ljepšoj strani života.

Djelatnosti

  • razvoj i promocija Gorskog kotara kroz koordiniranje ključnih aktivnosti turističkog razvoja 
  • osiguravanje cjelovitije zastupljenosti specifičnih lokalnih interesa kroz jačanje lokalne inicijative i povezivanje dionika na lokalnom nivou radi stvaranja međunarodno konkurentnih turističkih proizvoda.
  • poboljšanje uvjeta boravka turista u destinaciji te razvijanje svijesti o važnosti i gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma, očuvanje i unapređenje svih elemenata turističke resursne osnove, a osobito zaštite okoliša, kao i prirodne i kulturne baštine sukladno načelima održivog razvoja.