Jadran-galenski laboratorij d.d.

Logo-JGL
Svilno 20, 51000 Rijeka
PON-PET: 8:00 – 16:00 h
Osoba za kontakt:
Dunja Siuc Valković
direktorica Globalnog razvoja poslovanja
dunja.siuc@jgl.hr
Logo-JGL
Ivana Lučića 2a, 10000 Zagreb
Osoba za kontakt:
Dunja Siuc Valković
direktorica Globalnog razvoja poslovanja
dunja.siuc@jgl.hr
PON-PET: 8:00 – 16:00 h

O nama

JGL je tvrtka osnovana 1991. godine kao prvo potpuno privatno farmaceutsko dioničko društvo u Hrvatskoj. 

Danas se proizvodi JGL-a mogu pronaći u 60 zemalja širom svijeta, a njihov broj raste svake godine jer je internacionalizacija poslovanja ključna strateška odrednica kompanije. Portfelj dominantno čine vlastiti proizvodi koji su razvijeni, registrirani i proizvedeni u JGL-ovim pogonima. JGL danas ima 150 brendova, 300 proizvoda, 650 varijacija te 950 SKU-eva. 

JGL želi biti vodeća internacionalna kompanija specijalizirana za razvoj i proizvodnju sterilnih proizvoda s dodanom vrijednošću u oftalmologiji i otorinolaringologiji te lider u korištenju morske vode u svrhu zdravlja. S misijom unaprjeđenja kvalitete života kroz brigu o zdravlju svojih kupaca i slogan „kao kap vode na dlanu“, JGL teži sigurnom i učinkovitom proizvodu, iskrenoj i posvećenoj usluzi te građenju čvrstih partnerskih odnosa

Djelatnosti

JGL razvija i proizvodi generičke lijekove s dodanom vrijednošću koje prodaje pod vlastitim, zaštićenim nazivima. 

Ključni brendovi JGL-a su:

  • AQUA MARIS
  • MERALYS
  • VIZOL S
  • DRAMINA
  • AKNEKUTAN

Dodatne informacije

Kao globalno orijentirana kompanija od samih početaka, JGL razvija svoj sustav kvalitete prema nacionalnim zahtjevima tržišta na kojima su prisutni i potvrđeni od regulatornih tijela. Pojam kvalitete u JGL-u nije ograničen samo na strogo udovoljavanje regulatornim zahtjevima, već podrazumijeva integraciju kvalitete u sve procese realizacije proizvoda, te uključuje sve interne resurse.

Također, napori JGL tima  da zadovolji i nadmaši stroge principe dobre proizvođačke prakse rezultirali su važnim GMP standardima i ISO certifikatima, kao i brojnim auditima koje su proveli postojeći i/ili novi partneri.

JGL je nastavna baza Sveučilišta u Rijeci.