Turistička zajednica grada Opatija

Logo-TZ-Opatija
Maršala Tita 146, Opatija
Zimsko: PON-SUB: 08:00 – 16:00 h
Ljetno: PON-NED: 08:00 – 20:00 h
Osoba za kontakt:
Goran Pavlović
Menadžer za kongresni i ostale oblike turizma
goran@visitOpatija.com

O nama

Opatija, elegantna turistička destinacija, središte je rivijere s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Povoljan geoprometan položaj, najbliži izlaz na toplo more Srednje Europe, na otprilike 500 km od Milana, Beča i Münchena, bujna vegetacija i ugodna klima najvažniji su razlozi začetka i naglog razvoja turizma krajem 19. stoljeća. Građena na prijelazu 19. u 20. stoljeće, do danas je zadržala sklad s prirodom. Njegovani parkovi, osvijetljeno obalno šetalište (Lungomare 10 km), uređena kupališta i fontane okvir su za vile i hotele u koje se može smjestiti više od 9.000 gostiju. Kontrasti mora i planine, zelenila parkova i plavetnila mora, starih građevina i suvremenog komfora, bučnih zabavišta i tihih izletišta čine Opatiju i njenu okolicu privlačnim stjecištem turista u svako godišnje doba.

Djelatnosti

Unapređivanje općih uvjeta boravka turista, promocija turističkog proizvoda Opatije te razvijanje svijesti o važnosti i gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma, očuvanje i unapređenje svih elemenata turističkog proizvoda.

Dodatne informacije

U doba svog nastanka kao turističkog mjesta, Opatija je prije svega bila zimsko lječilište za elitnu klijentelu, a danas se ta tradicija nastavlja kroz bogatu ponudu zdravstvenog turizma i wellness sadržaja u posebno uređenim wellness centrima mnogih opatijskih hotela, u Thalassotherapiji, specijaliziranoj klinici za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila, u sklopu koje se nalazi i moderan Thalasso Wellness Centar, te u nizu specijaliziranih klinika za stomatologiju, estetsku kirurgiju i ortopediju.