Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju
“Martin Horvat” Rovinj – Rovigno

Logo-Martin-Horvat-23
Luigi Monti 2, 52210 Rovinj
PON - PET: 07:00 - 15:00 h
Broj zaposlenika: 132

O nama

Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” Rovinj – Rovigno suvremeni je zdravstveni centar za rehabilitaciju i liječenje bolesnih stanja lokomotornog sustava fizikalnom medicinom. 

Bez obzira na stupanj invaliditeta i životnu dob te jesu li vaše tegobe nastale kao posljedica ozljede ili oboljenja, naš stručni tim pomoći će vam da boravak u našoj ustanovi maksimalno iskoristite za poboljšanje svojeg zdravstvenog stanja. Nudimo dijagnostiku i programe pred- i post- operativne rehabilitacije, terapije za akutna i kronična bolna stanja te programe rehabilitacije i preventive za grupe, sportaše i rekreativce, kao i sve druge građane koji imaju bilo kakve tegobe s mišićno–koštanim sustavom ili samo žele preporučenom terapijom unaprijediti svoje zdravlje.

U sklopu bolničkog kompleksa nalazi se jedinstvena medicinsko-terapeutska plaža koja omogućuje ulazak i izlazak u more osobama s invaliditetom. Osim kupanja, uživajte i u upijanju sunčevih zraka na ležaljkama koje su dizajnirane na način da budu pristupačne osobama s invaliditetom – stabilne ležaljke od punog drveta visinom odgovaraju osobama s invaliditetom te na taj način olakšavaju transfer. Na našoj bolničkoj plaži možete se u potpunosti opustiti i nesmetano uživati u ljetnim radostima, a pritom se osjećati sigurno uz naše radne terapeute koji su vam uvijek na usluzi. 

Bolnica Rovinj smještena je na poluotoku Sveta Pelagija sjeverno od grada Rovinja. Bolnica je okružena mediteranskom borovom šumom i mediteranskim biljem, a duž cijelog poluotoka nalaze se staze i šetnica s pogledom na grad Rovinj. Okoliš bolnice idealno je mjesto za aktivno provođenje slobodnog vremena u prirodi, udisanje svježeg zraka, uživanje u zrakama sunca i blagotvornoj mediteranskoj klimi. U sklopu bolnice postoji i terapeutski park – vanjski poligon za vježbanje na otvorenom, gdje možete u slobodno vrijeme samostalno raditi na vlastitoj mobilnosti i snazi.

Kako biste se opustili, pridružite se grupnim vježbama disanja na otvorenom ili jednostavno popijte kavu s pogledom na more i uživajte u predivnom rovinjskom zalasku sunca.

Trenutno je u izgradnji novi bazenski kompleks na tri etaže površine 3637 kvadrata, koji će zamijeniti postojeći te je namijenjen pacijentima ortopedske bolnice, kao i sportašima i rekreativcima. Za potrebe pacijenata ortopedske bolnice namijenjen je rehabilitacijski bazen dimenzija 12.60x6m, dok je za potrebe sportaša i rekreativaca u izgradnji veći bazen, dimenzija 25x33m. Bazeni će imati odvojene ulaze. Izgradnja bazenskog kompleksa omogućit će i otvaranje novog odjela hidroterapije i te dodatnog odjela fizikalne terapije. Pri izgradnji bazenskog kompleksa, posebnu pozornost pridajemo arhitekturi kako bi se novo zdanje estetski uklopilo s postojećim okolnim zgradama, koje su pod konzervatorskom zaštitom.

Naš smještajni objekt Villa Aurum u kategoriji 4* nudi smještaj u 26 soba s kupatilom samo 50 m od mora, a sastoji se od prizemlja i I. kata te ukupno može primiti 48 osoba. Dio soba je u potpunosti prilagođen i osigurana je pristupačnost osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Tijekom boravka u Villi Aurum, možete se opustiti koristeći neke od naših masaža i terapija, poput aromamasaže, sportske masaže, udarnog vala, medicinske masaže i brojnih drugih tretmana.

Djelatnosti

  • Fizikalna medicina i rehabilitacija
  • Ortopedija i traumatologija
  • Neurologija
  • Rana intervencija

Dodatne informacije

VILLA AURUM – Health & Climatotherapy Center

Villa Aurum mali je dragulj u kruni Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat Rovinj-Rovigno.

Lječilišni turizam u gradu Rovinju datira od 1888. godine, kada je u vrijeme nadvojvotkinje Marije Terezije u jednom od najljepših dijelova Rovinja, poluotoku Sv. Pelagija utemeljeno atraktivno morsko lječilište za koštane bolesti tadašnje europske aristokracije. Tradiciju naglašava i sam kompleks zgrada paviljonskog tipa sa jedinstvenom arhitekturom koja iz zraka jasno ocrtava obrise Austrougarske krune. Na 20 hektara zdravstvenog kompleksa prostiru se uređene zaštićene park šumice, senzorni terapijski park te brojne šetnice. Trenutno je u izgradnji novi bazenski kompleks sa pripadajućim rekreativnim i rehabilitacijskim bazenom sa planiranim otvorenjem do kraja 2022.g.

Šetnicom uz more možete prošetati do središta Rovinja (cca 30 min. pješke), višestrukog hrvatskog šampiona turizma, ili odmoriti duh i tijelo uživajući u mirisima i okusima Mediterana.

Tijekom boravka u Villi Aurum, možete se opustiti koristeći neke od naših masaža i terapija, poput aromamasaže, sportske masaže, udarnog vala, medicinske masaže i brojnih drugih tretmana.

Objekt Villa Aurum u kategoriji 4* nudi smještaj u 26 soba s kupatilom samo 50 m od mora, a sastoji se od prizemlja i I. kata te ukupno može primiti 48 osoba. Dio soba je u potpunosti prilagođen i osigurana je pristupačnost osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Vrste i kapacitet soba u objektu:

  • 22 standardne dvokrevetne sobe ( 2 kreveta dimenzije 90×200)
  • 4 standardne jednokrevetne sobe (1 krevet dimenzije 90×200)

Sadržaj:

  • TV SAT, WIFI, mini hladnjak, klima, sušilo za kosu, sef
  • 3 natkrivene terase i lounge sa TV-om

Kontakt:
Telefon: +385 95 6333 226
E-mail: info@villa-aurum.eu