Turistička zajednica grada Cresa

Logo-TZ-Cres
Peškera 1, 51557 Cres
PON-SUB: 08:00 – 14:00 h
Osoba za kontakt:
ŽELJKA STAŠIĆ, direktorica
Broj zaposlenika: 3

Cres, otok bez stresa

Otok Cres savršeno je prirodno lječilište zahvaljujući blagoj klimi, prekrasnim plažama, kristalno čistom moru i netaknutoj prirodi. Na otoku Cresu raste više od 1.400 različitih biljnih vrsta. Kadulja, smilje, mlječika, maslačak, kopriva i ostalo samoniklo i ljekovito bilje čine otok Cres pravim botaničkim vrtom. Creska ovca je najčešće viđena životinja, jer ih na otoku ima nekoliko tisuća, ali Cres je dom i zaštićene vrste ptica – bjeloglavih supova, jedne od najvećih ptica letačica na svijetu.

Netaknuta priroda i lijepo vrijeme tijekom cijele godine stvaraju brojne mogućnosti za aktivnosti na otvorenom. Otok Cres nudi atraktivne pješačke i biciklističke staze koje spajaju divljinu zaleđa sa svjetlucavom ljepotom obale. Istraživanje otoka odvest će vas do zanimljivih povijesnih i kulturnih znamenitosti poput grada Cresa izgrađenog u venecijanskom stilu, antičkih naselja Lubenice i Beli ili starih ribarskih mjesta Valun i Martinšćica.
Domaća kuhinja prava je poslastica za ljubitelje hrane. Temelji se na lokalnim namirnicama kao što su riba, ekstra djevičansko maslinovo ulje, med, sir ili creska janjetina koja je nadaleko poznata otočka delicija.

Ako je raznolikost drugo ime za bogatstvo, onda je otok Cres pravi biser i jedinstvena destinacija za odmor jer je jedno od posljednjih mjesta gdje možete doživjeti Mediteran kakav je nekada bio.

Djelatnosti

Unapređivanje općih uvjeta boravka turista, promocija turističkog proizvoda te razvijanje svijesti o važnosti i gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma, očuvanje i unapređenje svih elemenata turističkog proizvoda.

Dodatne informacije

Turistička zajednica Cresa surađuje sa svim članicama na svom području te ih potiče u ponudi i pomaže u promociji zdravih i prirodnih proizvoda i usluga baziranih na otočnim prirodnim ljekovitim činiteljima. Cres, antistres otok, otok savršenog balansa prirode i čovjeka, idealna je destinacija za odmor od ubrzanog načina života. Kombinacija aerosola i svog samoniklog i ljekovitog bilja pružaju sve benefite zdravog načina života.