Turistička zajednica Grada Crikvenice

Logo-TZ-Crikvenice
Trg Stjepana Radića 1 c, 51260 Crikvenica
PON-PET: 8:00-15:00 h
Osoba za kontakt:
Marijana Biondić, direktorica
Broj zaposlenika: 9

O nama

Povoljan položaj, raznolike prirodne ljepote, blaga klima te spoj čistog morskog i planinskog zraka najkraće opisuju crikveničku rivijeru. Koncem 19. stoljeća je počela razvijati zdravstveni turizam, a lječilišnu tradiciju danas njeguju ugledne ustanove. U 2017. je Rivijera Crikvenica proglašena najuspješnijom destinacijom turizma zdravlja u Hrvatskoj te je i dalje u samome vrhu.

Ovdje u istome danu možete uživati na pješčanoj plaži, u šetnji šumom ili opuštanju uz tradicionalnu gastronomiju te wellness i spa ponudu. Crikveničko-vinodolsko područje ima više od 400 km biciklističkih te 300 km pješačkih i planinarskih staza i šetnica uz more i u zaleđu. Povoljne klimatske prilike za sport i rekreaciju na otvorenom traju gotovo cijelu godinu. Sva godišnja doba imaju i zanimljiva događanja kao što su Maškare, biciklistički maraton, Mjesec plave ribe, (Sr)etno Selce, Plivački maraton Šilo-Crikvenica, Ribarski tjedan ili trkački Adria Advent Maraton. Od 2013. je Crikvenica domaćin CIHT-a, jedne od najvećih konferencija iz zdravstvenog turizma u regiji. Rivijera Crikvenica je prava oaza zdravlja u kojoj će se svi uvijek osjećati dobrodošlo, sigurno i ugodno.

Djelatnosti

Turistička zajednica Grada Crikvenice djeluje na području Rivijere Crikvenice, odnosno turističkih mjesta Crikvenica, Dramalj, Jadranovo i Selce. Osnovna vizija i misija poslovanja su konstantno ulaganje u kvalitetu i efikasno povezivanje postojećih sadržaja na rivijeri, prije svega radi zadovoljstva i povećanja broja posjetitelja. Ciljevi su i osmišljavanje novih zanimljivih sadržaja i aktivnosti te formiranje destinacijskih brendova i marketinških strategija, kako bi se postigla prepoznatljivost Rivijere Crikvenice na tržištu – kao poželjnog odredišta za odmor, zabavu, opuštanje, sport i rekreaciju.

TZG Crikvenice ima bogato iskustvo u razvijanju različitih projekata (CIHT konferencija, Crikvenica – grad maratona, Cesta plave ribe, Zaljubite se u Crikvenici(u) itd.), organizaciji kulturnih, zabavnih, tradicijskih, gastronomskih, sportsko-rekreativnih i ostalih manifestacija te realizaciji brojnih promotivnih aktivnosti. Trud i inovacije u radu prepoznate su i na međunarodnoj razini pa je 2014. organizacija “Creative Tourism Network” TZG Crikvenice dodijelila nagradu za najkreativniju svjetsku destinaciju, a kriterij uključivanja velikog broja gostiju u život lokalne zajednice bio je jedan od najvažnijih prilikom ocjenjivanja komisije.