Turistička zajednica grada Malog Lošinja

Logo-TZ-Mali-Losinj
Priko 42, 51550 Mali Lošinj
Listopad - Travanj: 08:00 - 16:00 h
Travanj - Listopad: 08:00 - 20:00 h
Osoba za kontakt:
Zrinka Masalin
Marketing manager
zrinka@visitlosinj.hr

O nama

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja je turistička organizacija osnovana za područje Grada Malog Lošinja, radi stvaranja i promicanja identiteta i ugleda turizma Grada Malog Lošinja, planiranja i provedbe zajedničke strategije i koncepcije razvoja , te podizanja razine kvalitete cjelokupne turističke ponude Grada Malog Lošinja.

1892. godine Veli i Mali Lošinj proglašeni su klimatskim lječilištima i oporavilištima. 

Zdravstveni turizam se na otoku Lošinju zasniva na dugogodišnjoj tradiciji te se razvija u skladu sa znanstveno utemeljenim spoznajama o utjecaju pojedinih ljekovitih činitelja na zdravlje odnosno u harmoniji s prirodom i ritmom otočnog života i čovjeka. Upravo zato i danas težimo cjelovitom sustavu usluga, u kojem se turistička djelatnost i suvremeno zdravstvo međusobno upotpunjuju.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja surađuje sa svim članicama na području lošinjskog otočja te ih potiče u ponudi i pomaže u promociji zdravih i prirodnih proizvoda i usluga baziranih na otočnim prirodnim ljekovitim činiteljima.

Djelatnosti

1. Poticanje i iniciranje razvoja i unapređivanje postojećeg turističkog proizvoda, iniciranje razvoja novih turističkih proizvoda područja za koje su osnovane, na način da upravljaju destinacijom na razini za koju su osnovane.

2. Promocija turističkog proizvoda područja za koje su osnovane.

3. Razvijanje svijesti o važnosti i gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma, te potrebi i važnosti očuvanja i unapređenja svih elemenata turističkog proizvoda određenog područja, a osobito zaštite okoliša te prirodne i kulturne baštine sukladno održivom razvoju.