Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije

Logo-ZZHM-PGZ
Franje Čandeka 6/A, 51000 Rijeka
Svaki dan: 00:00 - 24:00
Osoba za kontakt:
Davor Vukobrat, dr.med.spec.hitne medicine
ravnatelj Zavoda
+385 51 554 160 | ravnatelj@zzhm-pgz.hr
Radno vrijeme ravnatelja: PON - PET: 07:00-15:00

O nama

Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije je zdravstvena ustanova ustrojena za obavljanje djelatnosti izvanbolničke hitne medicine koja osigurava provođenje mjera hitnog zdravstvenog zbrinjavanja naglo oboljelih i/ili ozlijeđenih osoba na mjestu nesreće, njihovog hitnog prijevoza u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu te zdravstvenog zbrinjavanja tijekom prijevoza.

Zavod je s radom započeo 01.11.2011.godine i djeluje na 10 lokacija, gdje ima svoje ispostave. Pored Rijeke, gdje se nalazi sjedište ustanove, Zavod ima još i slijedeće ispostave: Crikvenica, Opatija, Rab, Krk, Cres, Mali Lošinj, Delnice, Vrbovsko i Čabar (Prezid).

Djelatnosti

  • Izvanbolnička hitna medicinska skrb
  • Prijevoz životno ugroženih pacijenata u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu
  • Prijevoz ozlijeđenih i/ili oboljelih stranih državljana u njihovu matičnu zemlju (ili na bilo koju drugu lokaciju u dogovoru s ovlaštenom agencijom) uz adekvatnu medicinsku pratnju.
  • Edukacija medicinskih djelatnika i laika

Dodatne informacije

Od 08.srpnja 2015.godine Zavod za hitnu medicinu PGŽ nositelj je certifikata za međunarodnu normu ISO 9001:2008 za uspostavljanje sustava upravljanja kvalitetom u ustanovi.Zavod za hitnu medicinu PGŽ nastavna je baza Medicinskog fakultet u Rijeci i Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.